Knijpertjes: verschil tussen versies
Naar navigatie springen
Naar zoeken springen
kGeen bewerkingssamenvatting |
|||
| (6 tussenliggende versies door dezelfde gebruiker niet weergegeven) | |||
| Regel 1: | Regel 1: | ||
[[Bestand:knijpertjes.jpg|right|thumb|250px|Knijpertjes]] | |||
Wafeltjes, in Zeeuws-Vlaanderen bekend. Zie ook: [https://nl.wikipedia.org/wiki/Kniepertie Wikipedia: Kniepertie] | |||
Wafeltjes, in Zeeuws-Vlaanderen bekend | |||
== Ingrediënten == | == Ingrediënten == | ||
*250 gram bloem | *250 gram bloem | ||
*150 gram boter | *150 gram boter | ||
| Regel 22: | Regel 20: | ||
{{GoToOriginal}} | {{GoToOriginal}} | ||
[[category:volkskunde]] | [[category:volkskunde]] | ||
[[category: | [[category:Eten en drinken]] | ||
Huidige versie van 29 jul 2025 07:56

Wafeltjes, in Zeeuws-Vlaanderen bekend. Zie ook: Wikipedia: Kniepertie
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 150 gram boter
- 140 gram basterdsuiker
- 1 ei
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel kaneel
Bereiding
Snijd de boter en de bloem, zeef de basterdsuiker en kneed dan alle ingrediënten door elkaar. Vet het wafelijzer in met olie en warm het 10 minuten voor. Maak van het deeg balletjes ter grootte van een knikker en leg deze in het ijzer. In het electrische ijzer is de baktijd 7 seconden, op het gas iets langer, in het laatste geval moet het ijzer gekeerd worden.
Auteur
-V.d. Feen, gecontroleerd redactie 2013