Deegballen/EvZ1982-1984: verschil tussen versies

Uit encyclopedie van zeeland
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Johan Francke (overleg | bijdragen)
Nieuwe pagina aangemaakt met 'Zeeuws-Vlaams gerecht (plaatselijk ook op Schouwen-Duiveland). Werd bereid als de aardappelen slecht werden en men buitenlandse aardappelen niet kon betalen. De bal...'
 
(geen verschil)

Huidige versie van 4 dec 2014 15:46

Zeeuws-Vlaams gerecht (plaatselijk ook op Schouwen-Duiveland). Werd bereid als de aardappelen slecht werden en men buitenlandse aardappelen niet kon betalen. De ballen werden gemaakt van stevig gietbeslag (100 gr bloem, 1 dl melk). Na het rijzen werd het deeg lepelsgewijs in warm water gedaan en gekookt. Zo mogelijk werden de deegballen gepresenteerd met boter en suiker. Soms werden er rozijnen en krenten door het deeg gemengd, zodat het beslag leek op oliebollenbeslag.