Knijpertjes/EvZ1982-1984: verschil tussen versies

Uit encyclopedie van zeeland
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Johan Francke (overleg | bijdragen)
Nieuwe pagina aangemaakt met 'Wafeltjes, in Zeeuws-Vlaanderen bekend, bereid uit: 250 gr bloem, 1 ei, 150 gr boter, 140 gr basterdsuiker, iets zout, 1 theelepel kaneel. Snijd de boter en de bloe...'
 
(geen verschil)

Huidige versie van 9 dec 2014 09:46

Wafeltjes, in Zeeuws-Vlaanderen bekend, bereid uit: 250 gr bloem, 1 ei, 150 gr boter, 140 gr basterdsuiker, iets zout, 1 theelepel kaneel. Snijd de boter en de bloem, zeef de basterdsuiker en kneed dan alle ingredienten door elkaar. Vet het wafelijzer in met olie en warm het 10 min. voor. Maak van het deegballetjes ter grootte van een knikker en leg deze in het ijzer. In het electrische ijzer is de baktijd 7 sec., op het gas iets langer, in het laatste geval moet het ijzer gekeerd worden.