Knijpertjes: verschil tussen versies

Uit encyclopedie van zeeland
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Importing text file
(geen verschil)

Versie van 20 mrt 2014 14:23

Knijpertjes

Wafeltjes, in Zeeuws-Vlaanderen bekend, bereid uit: 250 gr bloem, 1 ei, 150 gr boter, 140 gr basterdsuiker, iets zout, 1 theelepel kaneel. Snijd de boter en de bloem, zeef de basterdsuiker en kneed dan alle ingrediënten door elkaar. Vet het wafelijzer in met olie en warm het 10 min. voor. Maak van het deegballetjes ter grootte van een knikker en leg deze in het ijzer. In het electrische ijzer is de baktijd 7 sec., op het gas iets langer, in het laatste geval moet het ijzer gekeerd worden.


AUTEUR

V.d. Feen, gecontroleerd redactie 2013


Tekst uit de Encyclopedie van Zeeland 1982-1984


Wafeltjes, in Zeeuws-Vlaanderen bekend, bereid uit: 250 gr bloem, 1 ei, 150 gr boter, 140 gr basterdsuiker, iets zout, 1 theelepel kaneel. Snijd de boter en de bloem, zeef de basterdsuiker en kneed dan alle ingredienten door elkaar. Vet het wafelijzer in met olie en warm het 10 min. voor. Maak van het deegballetjes ter grootte van een knikker en leg deze in het ijzer. In het electrische ijzer is de baktijd 7 sec., op het gas iets langer, in het laatste geval moet het ijzer gekeerd worden.