Piletten: verschil tussen versies
Naar navigatie springen
Naar zoeken springen
kGeen bewerkingssamenvatting |
Geen bewerkingssamenvatting |
||
| (Een tussenliggende versie door een andere gebruiker niet weergegeven) | |||
| Regel 1: | Regel 1: | ||
[[Bestand:piletten_42562.jpg|right|thumb|350px|Op de kermis in Zierikzee werden voorheen piletten verkocht,14 september 1956, fotoarchief PZC, Zeeuwse Bibliotheek, Beeldbank Zeeland, recordnr. 42562]] | |||
Lekkernij met Zierikzeese kermis, bestaande uit babbelaarstroop (boter, stroop en suiker, gekookt tot het 'kraakt') die bij afkoeling hard wordt en, in stukjes gesneden, op stokjes gestoken wordt. | Lekkernij met Zierikzeese kermis, bestaande uit babbelaarstroop (boter, stroop en suiker, gekookt tot het 'kraakt') die bij afkoeling hard wordt en, in stukjes gesneden, op stokjes gestoken wordt. | ||
== Auteur == | == Auteur == | ||
| Regel 12: | Regel 8: | ||
{{GoToOriginal}} | {{GoToOriginal}} | ||
[[category:volkskunde]] | [[category:volkskunde]] | ||
[[category:Eten en drinken]] | |||
Huidige versie van 1 apr 2025 10:05

Lekkernij met Zierikzeese kermis, bestaande uit babbelaarstroop (boter, stroop en suiker, gekookt tot het 'kraakt') die bij afkoeling hard wordt en, in stukjes gesneden, op stokjes gestoken wordt.
Auteur
-?